Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Njemački Otto Bock želi graditi centar kompetencija u TK

Preuzmite sliku

Kompanija je iskazala interes za javno-privatno partnerstvo za izgradnju centra za pacijente kojima je potreban protetski i ortotički tretman.

Kompanija Otto Bock, vodeći svjetski proizvođač i distributer inovativnih proizvoda i usluga na području protetike, ortotike i egzoskeleta, iskazala je interes za javno-privatno partnerstvo sa Tuzlanskim kantonom za izgradnju Centra kompetencija za pacijente kojima je potreban protetski i ortotički tretman.

S tim u vezi, podružnica njemačke kompanije u Bosni i Hercegovini, Otto Bock Adria Sarajevo, održala je prezentaciju svojih proizvoda premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću i drugim kantonalnim dužnosnicima.

Izgradnjom centra komeptencija bi se, rečeno je ovom prilikom, stvorila prilika za osiguranje kvalitetne lokalne medicinske usluge i vrhunskih rješenja za postizanje bolje zdravstvene zaštite za ljude kojima su potrebna pomagala. Javno-privatno partnerstvo u ovoj oblasti, naglašeno je, podrazumijeva i benefite dugoročnog ugovora sa Zavodom zdravstvenog osiguranja TK, saradnju sa UKC-om Tuzla i Ministarstvo zdravlja TK.

Kompanija Otto Bock Adria d.o.o. Sarajevo je u 2022. godini imala vrijednost poslovnaja od 3,6 miliona KM, a ostavarila je dobit od 275 hiljada KM. Zapošljavala je 20 radnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,