Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nizamina tetka javno progovorila: Da su bili brži, Nizama bi bila živa

Preuzmite sliku

Nakon više od tri mjeseca od svirepog ubistva u Gradačcu kada je Nermin Sulejmanović ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović, javno su progovorili Nizamini tetak i tetka.

Zijada Pamuković, Nizamina tetka kazala je da policija nije reagovala na vrijeme.

“Nermin je 11. augusta došao u našu kuću, pucao nekoliko puta u ulazna vrata, razbio balkonska vrata, nekoliko puta obilazio kuću, ranio mog sina, komšije su odmah zvale policiju, moj sin i ja smo zvali policiju, vrijeme je prolazilo, prije je došla hitna nego policija.”, priča Nizamina tetka.

  • Policija je znala da se Nizama krije kod tetke u kući te su zbog toga trebali hitno reagovali. Znali su da je bila u opasnosti, naglašavaju njeni tetak i tetka.

    “Znali su sve s obzirom na to da smo mi od 4. augusta tražili rješenje za nju. Zvali smo sigurnu kuću u Tuzli, rekli su nam da mora u sigurnu kuću u Gradačcu, a tamo su nam kazali da treba završiti papire u centru za socijalni rad pa tek onda može biti smještena. “, kaže Zijada.

    Iz njihovih izjava i potresnih iskustava je jasno da su svi zakazali, iako su se odgovornosti ogradili na nedavno održanoj konferenciji za medije u organizaciji MUP-a TK i Tužilaštva. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje