Petak, 24. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nikšić tvrdi: Mrtva je utrka između Bećirovića i Džaferovića

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, je istakao da je na osnovu dostupnih podataka ovoj političkoj stranci, Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u vodstvu ispred Šefika Džaferovića, kandidata Stranke demokratske akcije.

“Zahvaljujem se građanima koji su iskoristili svoje pravo glasa. Svi su bili u prilici da prglase pobjede. Zahvaljujem se svima koji su glasali za Denisa Bećirovića i Socijaldemokratsku partiju. Uzorak prebrojanih glasova je nedovoljan za proglašavanje pobjede”, rekao je i dodao:

“U ovom trenutku na osnovu obrađenih 411.783 glasova, Bećirović ima 128.716 glasova i u prednosti je u odnosu na Džaferovića koji ima 122.701 glas“.

Nikšić je čestitao Željku Komšiću, kandidatu koalicije “Bosna i Hercegovina pobjeđuje”, jer je izvjesno da je izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da očekuje da će Socijaldemokratska partija povećati broj zastupnika u skupštinama na svim nivoima vlasti, pa i da će imati poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Još jednom je ponovio kako je izborni proces kompromitovan. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje