Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Svjesni smo blokade institucija BiH i riješeni da prevaziđemo problem

Preuzmite sliku

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je čvrsto opredijeljen da se prevaziđe problem blokade institucija na nivou BiH i da želi da prave novi ambijent u kome se može razgovarati i dogovarati bez tenzija.

“Želimo da pravimo neki novi ambijent u BiH, ambijent u kome se može razgovarati, dogovarati bez tenzija i o stvarima o kojima se eventualno ne slažemo. Da možemo da tražimo rješenja o stvarima u kojima sad izgleda da smo dijametralno suprotni i daleko”, rekao je Nikšić novinarima nakon sastanka predstavnika SNSD-a i “osmorke” u Doboju.

On je naveo da će na planu dogovora o ministarskim i drugim funkcijama u Savjetu ministara BiH biti potreban kompromis, te da cijeni stav SNSD-a koji je pokazao spremnost u smislu da se stvori novi ambijent radi dogovora.

Nikšić je naveo da ostaje da dogovore kandidate za ministarske i druge pozicije koji pripadaju “osmorki” u Savjetu ministara, kao i da stranka sutra ima sjednice organa kada bi trebalo sve biti dogovoreno.

Vezano | Reakcija Konakovića na izlazak NES-a i SBiH: Nismo očekivali ovako nekorektan potez  

On je naveo da SDP ovim pokazuje da je za kompromis i da se stvara nekakav novi odnos i ambijent.

“Vidjećemo šta će biti dalje, ali SNSD je ostavio dan, dva da usaglašamo tu priču jer nisu razgovarali sa drugim kandidatima”, rekao je Nikšić.

On smatra da će biti puno lakše kada sve to zaživi, kada se formira Savjet ministara i kada unutar Savjeta pokažu da su spremni da svi zajedno rade na rješavanju svakodnevnih problema građana, odnosno onoga što je problem u BiH kada je u pitanju funkcionisanje njenih institucija.

“Svi smo svjesni da u ovom trenutku imamo apsolutnu blokadu funkcionisanja svih institucija na nivou BiH. Mi smo veoma čvrsto opredijeljeni da taj problem prevaziđemo”, pojasnio je Nikšić.

On je dodao da su otvoreno razgovarali o stvarima o kojima očito do sada nije bilo ni volje da se priča, navodeći čak i pitanje potpisivanja sporazuma BiH sa Islamskom zajednicom. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,