Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Brzo smo se dogovorili, sve više građana podržava ovakvu politiku

Preuzmite sliku

Predsjednik SDP-a BiH i jedan od lidera Osmorke Nermin Nikšić, nakon današnjeg sastanka sa SNSD-om u Banjaluci, rekao je da su se dogovorili da je ovo struktura koja će formirati buduće Vijeće ministara u BiH.

“Formirane su i neke radne grupe, dobili smo od SNSD-a delegaciju, Osmorka i HDZ će imati svoje predstavnike, koji će u narednom periodu najbrže što je moguće napraviti smjernice za konstituisanje Vijeća ministara i za program i rad Vijeća ministara”, istaknuo je Nikšić.

Vezano | Dodik nakon sastanka poručio: SNSD, Osmorka i HDZ će definitivno formirati vlast

Vrlo brzo su se dogovorili, kazao je on, da pokažu da dolaze neke nove strukture vlasti koje su spremne da sarađuju i pričaju ono o čemu se slažu ili ne slažu.

“Meni zadovoljstvo čini što dobivam sve više poruka građana koji podržavaju ovakvu politiku. Nije nikakva tajna da smo imali izuzetnu saradnju 2010-2014, tad se sarađivalo i radilo. Mislim da možemo nastaviti tamo gdje je prekinuto. Učinit ćemo se da napredak bude takav da Osmorka, HDZ i SNSD sa svojim partnerima napravi Vijeće ministara, da Federalna vlada i Vlada RS surađuju u punom kapacitetu i da pokažemo da je ovo zemlja u kojoj ćemo vraćati naše ljude, a ne zemlja iz koje će mladi odlaziti”, rekao je Nikšić.

Ranije se obratio i Dodik koji je istakao da je SNSD sa koalicionim partnerima, Osmorka i HDZ definitivno struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,