Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikolić: Zvaničnici RS-a nisu ništa pitali Beograd

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su pritisci na zvanični Beograd izuzetno veliki i potvrdio da ostaje potpuno privržen Republici Srpskoj.

Vrijeme je izuzetno turbulentno u čitavom svijetu, a naročito u našem regionu. Srbija se trudi da vješto balansira i obezbjedi mir i stabilnost, poboljša ukupan imidž, stvori uslove za otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski boljitak“, rekao je Nikolić za “Večernje novosti”.

Nikolić je naveo da zvaničnici Republike Srpske nisu ništa pitali zvanični Beograd kada su donosili odluku o referendumu o Danu Republike, ali da on ostaje potpuno privržen Republici Srpskoj.

On je istakao da pojedini političari u regionu pokušavaju da plasiraju nacionalizam u različitim formama radi sticanja političkih poena, te dodao da je narod sa ovih prostora još ranjiv i prijemčiv na takve političke mamce.

Činjenica je da veliki broj građana odlazi iz svojih matičnih zemalja, a prirodni priraštaj nas vodi ka tome da svih naroda ima drastično manje i da će ih biti sve manje. Zato je perspektiva svih nas mir i saradnja“, rekao je Nikolić.

On je napomenuo da samo ekonomski rast i neometana razmjena dobara i usluga, razumijevanje i povjerenje vode ka pozitivnom ishodu za sve.

Podjele, svađe, pretnje, uvrede nisu nešto što je imanentno srpskom narodu. To, naravno, ne znači da se bilo ko plaši. Naprotiv. Ali, kao narod istančane, pojedinačne inteligencije i hrabrosti, nikada u istoriji nismo srljali, pa nećemo ni sada“, rekao je Nikolić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje