Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nikolić: Razumijem da je za SD i DF bilo teško rastati se od vlasti, pokušavaju diskreditirati ministra Jurića

Preuzmite sliku

Nakon saopćenja Socijaldemokrata (SD) i Demokratske fronte u vezi sa prisustvom Bože Jurića na sjednici Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru saopćenjem za javnost oglasio se ŽO HDZ BiH Soli, a koje vam u cjelosti prenosimo u nastavku.

Neuvjerljiva i blijeda priopćenja kojima Socijaldemokrati (SD) i njihov partner Demokratska fronta (DF) pokušavaju diskreditirati ministra zdravstva u Vladi TK dr. Božu Jurića dokaz su nastavka politike koju su zastupali kao bivša vladajuća koalicija.

Njihov cilj bio je isključivanje hrvatskog naroda iz političkog života u Tuzlanskom kantonu. Ako je oduzimanje ustavnih prava i kršenje zakona model za uspostavu „građanske države“ onda je itekako potrebno usprotiviti se takvoj politici. BiH kao dio europske obitelji, izgradnja i jačanje institucija zajedničke nam države jednakopravnih konstitutivnih naroda i ravnopravnih građana jest politička agenda stranaka okupljenih oko HNS BiH.

„Koalicija u kojoj su bili SD i DF ostat će obilježena u političkoj povijesti Tuzlanskog kantona kao oni koji su prekršili Ustav i Zakon i formirali neustavnu Vladu u kojoj nije bilo predstavnika hrvatskog naroda. I danas se kroz neutemeljene napade na dr. Jurića vidi ta nit netrpeljivosti koju izražavaju prema jednom od konstitutivnih naroda.

Pokušavaju to maskirati nekakvom pričom o neprincipijelnim koalicijama istovremeno zaboravljajući što su pričali u kampanji 2018. godine i njihovog obećanja da nikada neće sa SDA, HDZ BiH, SNSD, SDS. Čim su dobili priliku pokazali su svoje pravo lice“, istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

U HDZ BiH dodaju da će ministar zdravstva, dr. Jurić imati punu podršku kao i svi oni koji rade u iskrenom uvjerenju da životne prilike i naše okruženje bude bolje.

„Ministar zdravstva dr. Jurić je osoba koja uživa široku podršku i povjerenje temeljeno na njegovom stručnom znanju i odnosu prema poslu kojeg obavlja i povjerenoj dužnosti. Oni koji pokušavaju prizemnim komentarima i izjavama obezvrijediti takve činjenice i okolnosti ne mogu shvatiti da je danas normalno podržavati normalne i stručne osobe koje nemaju niti jednu mrlju u svojoj karijeri. Razumijem da je za SD i DF bilo teško rastati se od vlasti i da su vjerojatno ostale nedovršene ideje koje nisu imale za cilj opću dobrobit već naprotiv“ dodao je Nikolić.

Vezano | Ministar zdravstva TK Božo Jurić za kojeg su tvrdili da nije član HDZ-a za vrijeme radnog vremena bio na zasjedanju HNS-a u Mostaru

Vezano | Jurić: Pojedinci ne mogu prihvatiti da je u Vladi TK i jedan ministar Hrvat

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje