Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nastavak konsultacija o reformi Izbornog zakona

Preuzmite sliku

U okviru tekućih napora da pomognu u pružanju tehničke ekspertize za reformu Izbornog zakona, Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, zajedno s Venecijanskom komisijom, jutros će nastaviti konsultacije sa relevantnim akterima BiH u oblasti izbornog zakonodavstva.

Iz Delegacije EU u BiH za danas je najavljeno i obraćanje medijima v.d. zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthewa Palmera, direktorice pri Evropskoj službi za vanjsko djelovanje (EEAS) EU za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku Angeline Eichhorst, ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack, te specijalnog predstavnika EU i šefa Delegacije EU u BiH ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka.

– Proces potpomaganja se nastavlja i ostajemo spremni da pružimo pomoć, savjete i ekspertizu, ali odgovornost za pronalazak rješenja je i dalje na političkim strankama. U ovoj godini, Bosni i Hercegovini pruža se šansa da se približi standardima Evropske unije, a ne da se udaljava od njih – saopćeno je u ponedjeljak iz Delegacije EU u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,