Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nastavak izgradnje ambulante i doma kulture u Donjim Vukovijama (VIDEO)

Preuzmite sliku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kalesija Sead Džafić potpisali su Ugovor vrijedan 60.000 KM za uređenje mjesne ambulante i doma kulture u Donjim Vukovijama.

Radovi na izgradnji ambulante počeli su prošle godine, za te namjene Općina Kalesija i ova mjesna zajednica izdvojile su oko 70.000 KM. Sredstva koja će u ovoj godini izdvojiti Ministarstvo značajna su za nastavak radova.

Na ovaj način ovo ministarstvo želi dati podršku da bi prostorije ambulante bile adekvatne za liječenje stanovništva jedne od najvećih mjesnih zajednica u ovoj općini.

Federalni ministar Edin Ramić kazao je da je ovaj projekt od velikog značaja za sve stanovnike općine Kalesija te da će Ministarstvo na proljeće doznačiti još jedan dio sredstava, tako da će značajnije pomoći izgradnju ambulante i doma kulture.

– Razgovarali smo ranije s načelnikom i ustanovili da su nam ovo zajednički prioriteti – rekao je Ramić.

Načelnik Kalesije Sead Džafić vjeruje da će uz pomoć ministra Ramića u 2019. godini jedan dio ambulante i doma kulture biti završeni, te da će je zajedno otvoriti i dati na korištenje mještanima Donjih Vukovija.

– Ovo nije prva donacija. Ovim sredstvima pokušat ćemo da završimo projekt u ovoj godini –  naveo je Džafić.

U ovoj mjesnoj zajednici tokom rata boravio je značajan broj raseljenih osoba, neki još uvijek žive tu. Dobili su smještaj, liječenje i drugu vrstu podrške, naveo je ministar Ramić. To je jedan od razloga zbog kojeg su, ova lokalna zajednica i njeni građani zaslužili da još jedan vrlo značajan projekat dobije podršku, kazao je tokom radnog sastanka sa načelnikom Džafićem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,