Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Živinica Began Muhić napao Tarika Filipovića zbog predstave “Sex i glad”

Preuzmite sliku

U Živinicama je u subotu regionalno poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupao sa svojom predstavom “Sex i glad” gdje je došlo do incidenta u kojem je glavnu ulogu imao načelnik Grada Živinice Began Muhić (SDA), saznaje portal Avaza.

“Škakljiva” pitanja

U početku predstave Filipović ima određenu interakciju sa publikom, i u postavljanju “škakljivih” pitanja, prozvao je, neznajući, i suprugu načelnika Muhića.

Kako je predstava odmicala, načelnik je sjedio u prvom redu, i kako otkrivaju očevici, sve vrijeme se dopisivao i bučnije koristio telefon.

U jednom trenutku je Tarik Filipović skrenuo pažnju da mu to ometa koncetranciju u izvođenju predstave što je razumljivo, na što je načelnik Muhić reagovao veoma burno.

 • Skandiranje i dobacivanje

  Obratio se Filipoviću riječima “kakve su ovo teme i pitanja” valjda zanemarujući činjenicu da predstava “Sex i glad” nije napravljena za djecu, odnosno da je ciljano napravljena za stariju publiku.

  Navodno je Filipović čak rekao da će on prekinuti izvođenje predstave i napustiti dvoranu, te da načelnik preuzme binu.

  Narod je onda počeo skandirati, dobacivati i predstava je nastavljena. Ipak, na kraju su načelnik i glumac opet ušli u žučnu raspravu.

  Sinopsis predstave

  Tarik Filipović u ovoj predstavi glumi lik sada već legendarnog doktora seksologije, profesora i plejboja.

  Glavni lik Udo Špricnmaher publiku želi nasmijati i educirati o najrazličitijim seksualnim temama koje su mnogima još uvijek u sferi tabua. Predstava “Sex i glad” pokušava detabuizirati ovo neizostavno i značajno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati publiku. Kako glavni glumac ističe, predstava nije uvredljiva.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje