Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na snazi žuti meteoalarm zbog vjetra na području Hercegovine, a usljed snijega u većem dijelu Bosne

Preuzmite sliku

Zbog jakog vjetra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, a u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne zbog snijega na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolu.

Tako se na livanjskom i mostarskom području očekuju udari vjetra sjevernog smjera između 40 i 65 kilometara na sat. Istovremeno, na livanjskom području se očekuje i između 5 i 10 centimetara novog snježnog pokrivača zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Na fočanskom području se očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat, kao i između 5 i 15 centimetara novog snježnog pokrivača.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.

Budite svjesni rasprostranjenog snijega i/ili leda na saobraćajnicama i trotoarima. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom. Budite pažljivi kada hodate, vozite biciklo ili vozite automobil uslijed klizavih površina”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Također, na trebinjskom području očekuju se udari vjetra između 40 i 70 kilometara na sat zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Na sarajevskom, banjalučkom, tuzlanskom te višegradskom području očekuje se između 5 i 10 centimetara novog snježnog pokrivača zbog čega je i na tim lokalitetima na snazi žuti meteoalarm.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje