Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na području Gradačca u toku velika policijska akcija

Preuzmite sliku

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona još uvijek nisu mogli potvrditi ovu informaciju, s obzirom na povjerljivost.

Prema pisanju lokalnog medija Gradačački glas, malo prije šest sati uočena je kolona od najmanje sedam “kombi” vozila i najmanje jedan terenac specijalaca u punoj opremi na ulazu u Gradačac.

“Nemam još uvijek zvanične informacije o kakvoj se akciji radi. Kada se sve završi, mi ćemo dostaviti saopćenje i objaviti to na zvaničnoj stranici MUP-a TK. U ovom trenutku ne znam da li se akcija odvija samo u Lukavcu, Gradačcu ili na širem području, jer se odvija u tajnosti” – izjavila je Adnana Sprečić, glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. augusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića.

Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

U svom krvavom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Na kraju je monstrum Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo, a njegovo tijelo još uvijek se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli jer niko ne želi da ga preuzme beživotno tijelo Sulejmanovića i obavi ukop.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,