Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ministarstvo pravde FBiH raspisalo tender: Zatvorenicima mesa za 5,2 miliona KM

Preuzmite sliku

Ministarstvo pravde Federacije BiH raspisalo je nedavno tender za nabavku mesa za potrebe kaznenopopravnih zavoda (KPZ) u FBiH.

Prema raspisanom ugovoru, riječ je o tenderu teškom čak 5,2 miliona KM, a u cijenu nije uračunat PDV.

Tačan naziv ugovora na 36 mjeseci je “Sukcesivna nabavka mesa, mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda (junetina, piletina, riba)”

Kako je navedeno u pozivu, ponude je potrebno dostaviti do 11. jula ove godine. Ranije je tražen rok do 5. jula, ali je ugovor promijenjen 24. juna, s novim dodatnim rokom.

Istaknuto je da su ugovorni organi koji učestvuju u zajedničkoj nabavci KPZ Sarajevo, Zenica, Tuzla, Orašje, Busovača, Mostar i Bihać.

Za sada nije poznato zbog čega se izdvojila ovolika cifra za nabavku mesa te jesu li razlog poskupljenje i inflacija koja je pogodila državu, ali je poznato da su kaznenopopravni zavodi, kada su u pitanju javne nabavke, uvijek prednjačili u nabavci hrane, mesa, ali i cigareta

Poslali pismo

S druge strane, zatvorenici koji su prebačeni u državni zatvor u Vojkovićima, žale za Zenicom i kantinom te hranom koja im je tamo služena.

Podsjećamo, nedavno su poslali pismo Avazu navodeći da je hrana u državnom zatvoru skupa, da u obrocima fali mesa te da im je zabranjeno da im se donose paketi s hranom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,