Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar koji je studirao 12 godina formira kabinet, stigla i prva savjetnica

Preuzmite sliku

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić već je izazvao mnogo pažnje zbog činjenice da je srednju školu pohađao pet, dok je studirao čak 12 godina. No, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a kako saznaje N1, jedna od savjetnica bit će mu Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Neslužbeno, po struci diplomirani politog, te je jedno vrijeme radila i u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, u kabinetu Igora Crnadka. N1 saznaje da je tamo bila sekretarica u kabinetu ministra. Na svom Facebook profilu navela je kako je njeno školovanje M. A. International Realtions/Diplomacy.

Da je nova savjetnica Lučića, potvrdila i sama Ševkušić danas objavama na društvenim mrežama, gdje je navela kako ima novi radno mjesto, upravo u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH.

  • Uvidom u njen Instagram profil, jasno je kako se ova mlada djevojka dugi niz godina bavila modelingom i manekenstvom, što dokazuju i priložene fotografije, dok je vodila i Školu za usavršavanje “Futura”.

    Inače, na službenim stranicama Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice još uvijek nije objavljeno ime novoizabranog ministra, kao ni sastav njegovog kabineta.

    Inače, Pravilnikom je utvrđeno da Ministarstvo ima ukupno 112 izvršilaca od čega su dva (2) funkcioneri, šest (6) savjetnici, osam (8) rukovodeći državni službenici, šezdeset i pet (65) državni službenici i trideset i jedan (31) zaposleni.

  • Ostaje tako nepoznanica za sada, za što će ministra Lučića savjetovati druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH 2016.

    Danas je kontaktirano i Ministarstvo, međutim do ovoga trenutka za N1 je rečeno kako je ministar Lučić danas preuzeo kabinet, te da ima brojne sastanke uz obećanje da će se javiti. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje