Četvrtak, 15. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik nije dao saglasnost za dolazak Mile Đukanovića u posjetu BiH

Preuzmite sliku

Nisam se složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini, kazao je u ponedjeljak član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Danas je u 14 sati održana sjednica državnog Predsjedništva kojoj su prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić, te članovi Milorad Dodik i Šefik Džaferović. Nakon sjednice Dodik se obratio novinarima.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda kazao je da se nisu doticali “problematičnih” tema, ali je dodao da nije dao saglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića u službenu posjetu BiH, kako je kazao, imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Dodik je reagovao na najavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koji je najavio zakazivanje hitne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Šarović je kazao kako je Dodik priznao da je BiH u MAP-u što je “izdaja RS-a”.

Dodik je odgovorio da nema ništa protiv sazivanja sjednice…

“Mi se ne možemo povući iz MAP-a, ali nema ono što je potrebno za aktiviranje članstva u NATO, a to je Godišnji nacionalni program (ANP). I to je to. Šta da objašnjavam Mirku Šaroviću. Nemam ništa protiv da se zakaže sjednica NSRS-a. Ovo je samo još jedan pokušaj Šarovića da dobije novi mandat u Sarajevu kako bi nastavio izdaju Republiek Srpske”, zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje