Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milan Tegeltija: Mevlida Dervišefendić je lojalna građanka RS-a, treba joj odati priznanje

Preuzmite sliku

Novi savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milan Tegeltija podržao je direktoricu Osnovne škole Petar Kočić u mjestu Sjenina Rijeka kod Doboja, nakon što je neko postavio bilbord na kojem se njoj lično čestita Dan nezavisnosti BiH.

Bivši predsjednik VSTV-a, koji je ovu funkciju morao napustiti uslijed mnogobrojnih afera koje su se vezale uz njegovo ime, od kojih je najpoznatija “Potkivanje 2”, napisao je da direktorici Mevlidi Dervišefendić, koja je jednu učenicu, Bošnjakinju, kaznila sa smanjenim vladanjem jer nije prisustvovala nastavi zbog obilježavanja Dana državnosti BiH, treba odati svako priznanje.

Vezano | Nakon što je učenicima smanjila vladanje zbog Dana državnosti BiH, direktorica škole u Doboju dobila čestitku  

Mevlida Dervišefendić, direktorica OŠ ‘Petar Kočić’, grad Doboj, lojalna je gradjanka RS koja samo poštuje Zakone RS bez obzira na nedopustivu javnu stigmatizaciju koju doživljava kao Bošnjakinja od strane političkih Bošnjaka koji ne priznaju RS. Treba joj odati svako priznanje”, napisao je Tegeltija u objavi na društvenoj mreži Twitter.

Podsjećamo, prije više od mjesec dana direktorica ove škole Mevlida Dervišefendić došla je u centar pažnje zbog smanjenja vladanja učenici koja je odsustvovala s pet časova 25. novembra zbog obilježavanja Dana državnosti BiH.

U obrazloženju kojeg je potpisala Dervišefendić stoji da je učenica svoje odsustvo sa nastave pravdala činjenicom da je taj dan imala pravo na odsustvo zbog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Roditelji učenika ove škole rekli su da se direktorice Dervišefendić u javnosti i lično zauzela za kažnjavanje ove učenice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje