Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mijo Krešić: Gluposti su da sam učestvovao u vrbovanju selefija

Preuzmite sliku

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Mijo Krešić izjavio je da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH.

“Riječ je o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema, ali bojim se da su u ovome institucionalno učestvovale neke službene agencije”, rekao je Krešić za današnji zagrebački Večernji list.

On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definiše šta je predviđeno ako određene informacije izađu iz sistema.

“Dovođenje u bilo kakvu konstruisanu priču doživio sam kao direktan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam”, rekao je Krešić.

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužilaštvu BiH saslušan i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,