Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mehmedović: Klub zastupnika SDA neće podržati odluku o potvrđivanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH

Preuzmite sliku

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) neće podržati odluku o potvrđivanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, rekao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Komentarišući ekspoze koji je danas iznijela u ovom domu Borjana Krišto, kandidatkinja za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, rekao je da je ekspoze jedan u nizu ekspozea koji su slični jedni drugim kao “jaje jajetu”.

“Ekspoze je uopćeno viđenje i projekat kako ona vidi rad Vijeća ministara BiH u narednom periodu i čime bi se trebala baviti. Ali ono što nismo prepoznali u ekspozeu Borjane Krišto je mala, odnosno nikakva briga o socijalnom statusu građana Bosne i Hercegovine”, rekao je Mehmedović.

Kako je kazao, nije napomenuto da li će se praviti bilo kakva reforma u pogledu smanjenja PDV-a na životne namirnice.

“Nismo vidjeli da će se baviti reformom poreske politike niti carinske kada je u pitanju olakšavanje života građanima BiH. Naravno, jedno od ključnih pitanja bio je NATO put BiH koji je spomenut u ekspozeu i ništa konkretno nije bilo”, istakao je Mehmedović.

Prema njegovim riječima, unatoč lošem i ružnom što se o Krišto moglo pročitati o njoj kao kandidatkinji na internetu, očigledno je da će “osmorka” podržati Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

“Isto je tako očigledno da se mnoge kolege i kolegice, zastupnici i zastupnice iz ‘osmorke’ osjećaju poniženo i čini mi se da će nevoljko podržati potvrđivanje ove odluke, a da alibi traže u nekim drugim činjenicama. Klub zastupnika SDA neće podržati odluku o potvrđivanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH”, pojasnio je Mehmedović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje