Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mahir Mešalić odgovorio KO SDP TK: “Tačno je da sam ‘merhametli’ za razliku od vašeg opskurnog rukovodstva”

Preuzmite sliku

Nakon saopštenja za javnost KO SDP Tuzla povodom najave generalnog štrajka zdravstvenih radnika u Tuzlanskom kantonu ali i masovnog protesta ostalih budžetkih korisnika, a zbog neisplaćivanja po 1.080 KM pomoći uposlenim u javnom sektoru, reagovao je Mahir Mešalić predsjednik Kluba Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

˝Ako vam niko nije javio, Mahir Mešalić je trenutno predsjednik Kluba Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH a ne poslanik u Skupštini TK pa stoga vam pišem u svoje lično ime. Patetična i bahata prozivka mog imena u saopštenju za javnost KO SDP Tuzla ima potpis nesposobnog ‘lidera’ SDP-a Dževada Hadžića. Nazvali ste me u saopštenju da sam “merhametli” što je tačno za razliku od vašeg opskurnog rukovodstva koji gleda isključivo lični interes. Dakle, to što ste me nazvali ‘merhametli’ meni je kompliment, jer to pokazuje da sam na pravom putu zastupajući ideju socijalne jednakosti, pravednosti koje SDP TK rukovodstvo više nema, navodi Mešalić u svom saopštenju za javnost koje prenosimo u cjelosti:

˝Rezultat i doprinos Kluba DF-a i mene lično dok sam bio poslanik Skupštine TK (mandat 2018-2022), sa kao što kažete “merhametli” strane bio je nemjerljiv u odnosu na vas i vašeg predsjednika gosp. Hadžića koji nisu uradili apsolutno ništa. Ništa, osim što su Dževad Hadžić i vrhuška KO SDP TK smjenili “po sili zakona” 121 direktora škola koja su u konačnici presudama koštali građane TK plaćajući ljudima odštete, zatim bespotrebne nabavke skupih policijskih presretača da presretanjem i kažnjavanjem građana punite vama potrebni budžet i teško breme odgovornosti za stanje na UKC-u Tuzla koji je ostavljen u više desetina miliona gubitku od strane SDP direktora.

Vezano | KO SDP Tuzla: Mahirova predizborna, merhametli politika sada je “polahko jeno po jeno”

Dok ste vi iz rukovodstva SDP-a TK (čast izuzecima, običnim članovima SDP-a koji se vrlo malo pitaju) bile štetočine koje su rasipale narodni novac i pisali isprazna pisma i saopštenja, plaćali botove da bi širili laži o meni na svojim lažnim stranicama, mi (DF i ja) smo se borili i realizirali sljedeće: sanirali stanje usljed posljedica korona virusa, povećali plate svim budžetskim korisnicama (obrazovanje, policija, zdravstvo), isplaćivali naknade majkama porodiljama u iznosu od 1.000 KM, povećali naknade za oboljele od celijakije, povećali boračke naknade, izdvojili 100 KM za pomoć penzionerima sa minimalnim penzijama, uradili besplatne udžbenike učenicima svih osnovnih škola, realizirali povećanje dječijeg doplatka od 50%, osigurali besplatne elektronske zdravstvene knjižice za sve građane, povećali poticaje u poljoprivredi, stipendirali posebno nadarene učenike i studenate u iznosu od 500KM, povećali iznos pomoći u oblasti kulture, sporta i mladih za 20% i još mnogo drugih realiziranih inicijativa.

Vama smeta što smo vas spriječili dok ste vi bili na vlasti sa vama bratskim PDA i SBB a kada ste u Skupštini TK željeli povećati plate samima sebi i vašim ministrima. Zašto sve ovo ne kažete? Ja sam siguran da će zastupnici i zastupnice iz Kluba Demokratske fronte u Skupštini TK u ovom mandatu (2022-2026) uraditi sve što je u njihovoj moći da se poboljša status svih radnika ali prvenstveno onim koji imaju najmanja i srednja primanja. A ne da se neselektivno isplaćuje 1.080 KM svima pa i onima, kojima ste vi iz SDP-a za vrijeme vaše vladavine, dali neopravdano visoke plate po nekoliko hiljada maraka po tkz. ‘vašim preduzećima’. Na kraju želim vam da i dalje pratite moj rad i nadam se da ćete nešto naučiti počev od vašeg kantonalnog “lidera” Dževada Hadžića pa preko poslanika na svim nivoima vlasti.˝

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje