Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mahir Mešalić: “Milorade, Tuzla neće šutjeti, nosi svoje kriminalne ruke od naše izmasakrirane djece na Kapiji”

Preuzmite sliku

Zastupnik Demokratske fronte u PD Parlamenta FBiH iz Tuzle, Mahir Mešalić povodom izjava Milorada Dodika o formiranju “komisije” za masakr na Kapiji i Markalama, uputio je otvoreno pismo javnosti:

Milorade, Tuzla neće šutjeti! Nije nikad u svojoj istoriji. Ponosni smo što smo ostali multietnički grad, da smo u ratu bili ljudi heroji, koji su ponosno plakali za svojim žrtvama, bez obzira na nacionalnost istih.

Nosi svoje kriminalne ruke od naše izmasakrirane djece na Kapiji od našeg Nenada, Amira, našeg malog Sandra. Jadan si Milorade, ako svoj politički opstanak gradiš na nevinim građanima koji trebaju da mirno počivaju.

Ovo je vrhunac tvog jada, prazne ljušture, ljudskog blata. Zašto ne pozoveš svoje komisije da ispitaju Srebrenicu, Prijedor, Zvornik, Bijeljinu, Ravno, Višegrad, Banja Luku, cijelu Posavinu? Ako misliš da ćeš nas svojim idiotarijama izmoriti pa da mi građani BiH, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Jevreji, Romi, Bosanci i Hercegovci, pristanemo na podjelu države, ocjepljenja, grdno se varaš. Naprotiv, branit ćemo Bosnu i Hercegovinu i njene građane do kraja, svim sredstvima.

Branit ćemo je isto od kriminala i korupcije kako tebe i tvoje stranačke bratije tako i od lopova iz tebi mržeg federalnog entiteta. Sve je naše, svaki entitet, svaki čovjek, svako drvo, trava, sve! Možeš plakati i Vučiću i Dačiću a i svom jadnom biračkom tijelu kojeg si ekonomski izmasakrirao ali bavit će se istražitelji tobom Mile, a ne Kapijom, Markalama i to ne zbog rata nego poslijeratne sistematske pljačke. Na tvoju žalost, meni ne možeš prijetiti kao novinarima jer imam veći broj cipela a i veći sam, ne Srbin, Bošnjak, Hrvat, nego jednostavno čovjek.

Mi u Tuzli nećemo zaboraviti sve naše stradale, pokloniti ćemo se i žrtvama zločina na drugim mjestima ma gdje bile i ma od koga stradale. Nama je jasno da šovinisti i nacionalisti bez obzira iz kojeg naroda dolazili, nas ovakve ne vole ali da vam toliko smetamo, čini nas ponosnim i relevantnim u našoj Bosni i Hercegovini.

Pozivam te još jednom, kao predsjednika RS-a da dođeš u Tuzlu, te poloziš cvijeće na zajedničkom groblju Slana banja te se na taj način izvineš žrtvama te građanima Tuzle za izgovorene riječi, – navodi se u otvorenom pismu Mahira Mešalića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje