Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Magazinović odbrusio poslanici SNSD-a: “Radite kako vam Dodik kaže, kad on kaže u salu ide se u salu…”

Preuzmite sliku

U toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se razmatra Odluka o potvrđivanju smjene ministru odbrane BiH Sifeta Podžića, koju je početkom oktobra donio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Snježana Novaković-Bursać, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kazala je da su na današnju sjednicu došli isključivo da bi podržali odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, a koju je inicirao Zoran Tegeltija.

– Naravno da znamo da većina kolega neće podržati ovu odluku i to iz političkih razloga a ne pravnih i suštinskih. Svaka naša tzv. blokada, odnosnosno odsustvo učešća u konkretnim aktivnostima, konkretno Predstavničkog doma je bila i jeste isključivo reakcija na ono što je bilo brutalno kršenje zakona i brutalno kršenje izborne volje konkretno građana RS-a – kazala je Snježana Novaković-Bursač.

Istakla je kako očekuje da će se “kolege većinski izjasniti protiv odluke o smjeni” te da će to predstavljati “nastavak kršenja zakona i ponašanja koje je protivno principima na kojima je ova zemlja nastala, na kojima jedino može i da treba da funkcioniše”.

– Na vama je izbor gospodo. I nemojte molim vas da nam inputirate nikakvu krivicu, potpuno smo mirni, razložni i imamo mogućnost gdje da se vratimo, gdje da funkcionišemo, gdje da ostvarujemo i provodimo izbornu volju naših građana, gdje da razvijamo našu privredu i socijalne realacije i ostalo – kazala je Novaković-Bursać.

Na njeno izlaganje odgovorio je poslanik SDP-a Saša Magazinović kazavši kako on nije iz SNSD-a da mu neko suflira i piše poruku šta će reći.

-Ja razumijem da krećete od sebe, ali ima nas koji smo i samostalni u svom političkom djelovanju. Vi kažete vi ste odlučni da ne prihvatite. Vi ste odlučni da prihvatite sve ono što vam gospodin Dodik kaže. Kad on kaže u salu, ide se u salu, kad on kaže izvan sale, ide se izvan sale. To šta ste vi odlučni to zaboravite, jer vaša odlučnost završava naredbom šefa – poručio je Magazinović. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje