Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Klub SD BiH u Skupštini TK: Da li to ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?

Preuzmite sliku

Povodom odluke odnosno naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona da se od danas rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograniči na najduže do 20 sati saopćenjem za javnost oglasio se klub ‘SD BiH’ u Skupštini TK koji traži traži poništenje ovakve odluke.

Božo Jurić, ministar zdravstva TK neparlamentarnog HDZ-a “ekspertne Vlade” PDA, SDP, SBB i Naše stranke donio je naredbu kojom se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati.

 • Kako ministar Jurić navodi, radi o mjerama prevencije, odnosno sprečavanja ozbiljnijih posljedica, s obzirom na stanje u Sarajevskom kantonu.

  Pitamo ministra Jurića, a i “ekspertnu Vladu” na koji način je ovo sprečavanje ozbiljnijih posljedica, ako u obzir uzmemo činjenicu da su ugostiteljski objekti tokom dana puni? Da li to ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?

  Klub Socijaldemokrate BiH u Skupštini TK zahtijeva da se pomenuta naredba poništi. U protivnom, tražimo da se iz budžeta i 20 miliona KM koje je prethodna Vlada ostavila izdvoje sredstva ugostiteljima za nadoknadu prouzrokovane štete.

  Tako “ekspertna Vlada” realnom sektoru od kojeg i sama živi, zabranjuje rad, dok sa druge strane ekspresno postavlja svoje kadrove na izvršne funkcije kako bi stranačkim zapošljavanjima budžet dodatno opteretili, navodi se u saopćenju.

  Vezano | Tuzlanski kanton: Skraćeno vrijeme rada ugostiteljskih objekata do 20 sati

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,