Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Katica: Policajci od sutra na ulicama, kazne do 1.500 KM

Preuzmite sliku

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je rekao po završetku cjelodnevne sjednice Vlade Kantona Sarajevo a koja se održala u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom, da će od sutra iz MUP-a KS angažovati značajan i veliki broj policijskih snaga na kritičnim tačkama i bit će vidljivi građanima KS.

“Policijski službenici će izdavati upozorenja i niti jedan život nije skuplji od jedne kazne koja se može platiti. Kazne su od 500 do 1.500 KM i naši policijski službenici će pored upozorenja izricati i kazne. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, potrebno je na sve načine da pojačamo implementaciju mjera koje su u funkciji javnog zdravlja“, istakao je Katica.

Kazao je i da će iz MUP-a KS raditi na mjerama implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od 10 osoba na privatnim zabavama i u tim smislu će preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

Pozvao je građane da od sutra poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja stanovnika. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje