Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kasumović: Svi građani žele promjenu

Preuzmite sliku

U četvrtak navečer u Sarajevu je održano druženje potencijalnih članova nove stranke okupljenje oko Senada Šepića, Fuada Kasumovića, Sadika Ahmetovića i drugih.

Skupu su se pridružili i članovi nekih drugih stranaka poput Dragana Mektića (SDS) i Ilije Cvitanovića (HDZ 1990).

Aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da okupljene oko nove stranke ne zanima ni SDA ni HDZ ni SNSD.

“Kome je dobro neka ostane. Ta trojka vodi građane u svađe i na kraju u ono nešto najgore. Neka pojasne građanima kako misle riješiti tu situaciju gdje nas vode. Svi građani BiH, a u to sam se uvjerio, žele promjenu. Politika koja ovu državu vodi 20 godina je istrošena i više nema ideja”, rekao jeFuad Kasumović.

Na pitanje šta će ponuditi nova stranka, gradonačelnik Zenice je odgovorio:

“Prije izbora će se dogovoriti da je ovo zemlja tri naroda i ostalih. Sva tri naroda trebaju sjesti i dogovoriti se. Ovo će biti pokret gdje će svi narodi učestvovati. Kada se dođe na vlast bitno je da ne bude svađa nego da se ide eutoatlantskim putem, da privučemo investicije i zaposlimo građane, jer ovako svi odlaze iz države”, odgovorio je Kasumović.

Kasumović javno ističe Senada Šepić za najozbiljnijeg kandidata ovog pokreta za člana Predsjedništva BiH.

“Ne znam ko će biti predsjednik stranke, ali to je nebitno. Ko će biti kandidat za člana Predsjedništva tek trebamo vidjeti. Ja sam davno rekao, za mene je Šepić najbolji kandidat. To je moj stav, a ne grupe ljudi ili stranke”. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje