Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izvršeni pretresi u Tuzli, Lukavcu, Gračanici, Gradačcu, Živinicama, Srebreniku i Čeliću

Preuzmite sliku

Protiv više lica biće podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, teška krađa, te posjedovanje i zloupotreba droge, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu će biti podneseni izvještaji protiv lica iz Živinica čiji su inicijali S.S. (54) i D.H. iz Gračanice zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te M.Z. (20) iz Čelića, E.Š. (30) iz Lukavca i N.DŽ. (37) iz Tuzle zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, kantonalnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji protiv F.E. (32) iz Živinica, D.K. (35) iz Gradačca i dvadesetčetvorogodišnje žene iz Srebrenika čiji su inicijali N.M. zbog posjedovanja i zloupotrebe droge.

Prilikom pretresa više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađene su dvije automatske puške, mitraljez “M-53”, automatski pištolj, pet okvira za automatski pištolj sa 114 metaka, pištolj marke “crvena zastava” kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i 76 metaka, oko 2.700 puščanih metaka različitog kalibra, devet okvira za automatsku pušku i spremnik za municiju.

Pronađena su i četiri plastična pakovanja biljne materije koja podsjeća na drogu, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su, prema nalogu opštinskih sudova, izvršeni u Tuzli, Lukavacu, Gračanici, Gradačcu, Živinicama, Srebreniku i Čeliću.

Policija je izvršila pretrese prema prethodno sačinjenom planu na sprečavanju, otkrivanju i identifikovanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,