Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izveden skok sa Starog mosta u Mostaru u čast premijerke Srbije

Preuzmite sliku

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić stigla je danas u posjetu Nevesinju, Prebilovcima i Mostaru gdje je izveden i skok sa Starog mosta u njenu čast.

Nakon susreta s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem obišla je Stari grad i Stari most u Mostaru, a nakon toga i Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvjetinu školu gdje su je dočekali učenici te škole s pjesmom.

“Drago mi je što sam danas u Mostaru prvi put u životu. Prelijep grad zaista. O Mostaru samo slušala i čitala i vidjeti to sve uživo je poseban doživljaj. Prelijep grad u koji sam sigurna da ću se vraćati i privatno. Želim da zahvalim na gostoprimstvu gradonačelniku Kordiću sa kojim sam provela prijatno vrijeme u šetnji Mostarom. Kordić se potrudio da mi pokaže i Stari most. Prisustvovala sam prvom skoku u Neretvu sa Starog mosta, tako da se osjećam prelijepo ovdje“, izjavila je Brnabić.

“Što se tiče podrške srpskoj zajednici u Mostaru, došla sam da vidim šta je to sve što smo uradili i šta još treba da uradimo. Saborna crkva svakako je najvažniji projekat. Mi smo do sada donirali skoro 2 miliona eura za tu crkvu i ostalo je otprilike još milion eura da to završimo“, dodala je.

Kazala je i da Prosvjetinu školu finansiraju svake godine, a danas je stigla i donacija u opremi za tu školu. “Gledali smo šta još možemo da uradimo za ovu djecu i tu školu. Nama je to malo, a ovdje znači mnogo. Najvažnije da ti ljudi osjete našu podršku”, naglasila je Brnabić.

Ponovila je kako je presretna što je u Mostaru, ali je navela i da je imala dobar, produktivan dan i u Nevesinju i u Prebilovcima, kao i u Mostaru.

Brnabić se ranije danas u Nevesinju sastala s predsjednikom općine Nevesinje Milenkom Avdalovićem, nakon čega je obišla zgradu Muzičke škole ”Sveti Roman Melod” i Narodnu biblioteku Nevesinje.

Predsjednica Vlade Srbije obišla je i ckrvu Vaskrsenja Hristovog i spomen kosturnicu u Prebilovcima.

U 17:00 sati će na spomeniku Aleksi Šantiću biti održan parastos i polaganje vijenaca.

U završetku posjete Brnabić će otvoriti 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru u Mostaru s početkom u 18:00 sati. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,