Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović: SDA nema odgovor na urbane sredine, Tuzlu pomalo odustajemo i pokušati uzeti

Preuzmite sliku

Prema riječima Bakira Izetbegovića, lidera SDA, stranka nije doživjela “katastrofalan” nego “znakovit” poraz.

“SDA nema odgovor na urbane sredine, Tuzlu pomalo odustajemo i pokušati uzeti, moramo pronaći mlade ljud koji će znati nači odgovr za urbane sredine”, kazao je on. Komentarisao je i Semira Efenedića i njegovu pobjedu kazavši kako mu “nije bilo lako”.

“Moramo vidjeti što raditi, ne samo u Sarajevu, inače je SDA pobijedila u BiH, pobijedila u Sarajevu, ali ne smijemo se zavaravati time”, rekao je Izetbegović za BHRT

Govoreći o kandidatima Naroda i pravde od kojih je SDA izgubila, Izetbegović je istakao kako je to sve “proizvod SDA”.

“Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar, hladan, leden tuš koji smo dobili u Sarajevu će nas probuditi. Mi smo jaki, mi ćemo to kompenzirati”, dodao je Izetbegović.

Kazao je kako SDA mora braniti zemlju i da ne može to uraditi sama.

“Naša ruka će biti pružena prema građanskim strankama, prema ljevičarskim strankama, strankama koje su nastale od SDA, mirit ćemo se s tim ljudima kako bi branili BiH”, istaknuo je prvi čovjek SDA u gostovanju na javnom servisu.

Komentarišući suprugu Sebiju Izetbegović i njen politički angažman, kazao je da je to “njena stvar” dodavši da je ona ostvarila izvanredan rezultat u politici.

“Ona je među onima koji su najbolji rezultat postigli… Jako je opterećena poslom i koronom, ona radi sedam dana u sedmici, na njoj je što će odlučiti”, kazao je Izetbegović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje