Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispred Bandićeve rodne kuće svijeće i crna zastava: “Ići ćemo u Zagreb na sahranu”

Preuzmite sliku

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda odrastao je Milan Bandić. Njegova je kuća danas prazna, ali ispred nje su upaljeni lampioni, a na prozoru je crna zastava

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda odrastao je Milan Bandić. Ispred njegove rodne kuće komšija i rodbina palili su lampione, a na prozoru je ovješena crna zastava.

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Uz studij je i radio na istovaru šećera i ugljenja te žbukanju pročelja gradskih zgrada. Nakon fakulteta je odslužio vojni rok i zaposlio se u zagrebačkom Ledu.

Milan Bandić, dok je živio u Poganoj Vlaki bavio se poljoprivredom jer je taj kraj poznat po poljoprivredi.


Reporter Velimir Begić u nedjelju je posjetio rodnu kuću Milana Bandića. Kako kaže, nedjeljno dopodne ondje je mirno, a susjedi i prijatelji su palili svijeće pred kućom, a kako su mu pojedinci rekli, spremaju se na posljednji ispraćaj u Zagreb čim saznaju kada će se održati.

Bandić je rijetko dolazio u rodno mjesto, posebno otkako mu je u augustu 2019. godine umrla majka Blagica. Posljednji put je u Hercegovini bio za blagdan Svih svetih prošle godine kada je obišao grob svojih roditelja, rekli su ljudi iz Gruda, a otada je i kuća prazna.

Brojni novinari često su odlazili u Hercegovinu, a Bandićeva majka Blagica uvijek bi ih srdačno ugostila.

Bandićevi prijatelji su šokirani viješću o njegovoj smrti. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,