Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Incident tokom zasjedanja NSRS: Poslanici spriječili da dođe do fizičkog kontakta Vukanovića i Šulića

Preuzmite sliku

Tokom današnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS-a (NSRS), došlo je do verbalnog obračuna između predsjedavajućeg NSRS Denisa Šulića i SDS-ovog poslanika Nebojše Vukanovića.

Na snimku, koji je objavio Vukanović, može se vidjeti da Šulić prekida Vukanovića tokom izlaganja tvdeći da se udaljio od teme, odnosno tačke dnevnog reda.

Vukanović je Šuliću rekao “prekini”, nakon čega Šulić daje pauzu od pet minuta. Potom Vukanović prilazi Šuliću, a drugi poslanici su spriječili da između njih dođe do fizičkog kontakta.

Vukanović je rekao da se mora omogućiti da poslanici opozicije govore o temama značajnim za građane. Šulić je rekao da poslanici ne mogu iznositi lične kvalifikacije, kao što radi Vukanović.

“U više navrata predsjedavajući Narodne skupštine RS-a Denis Šulić me je prekidao i oduzimao mi riječ ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intervjua Rajka Vasića, koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS-a za javnost, a nakon niza oduzimanja riječi poslanicima opozicije došlo je do incidenta”, napisao je Vukanović kasnije na svom blogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,