Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Impresivan CV mladoj pravnici iz Slovenije omogućio zaradu od 3000 eura za 6 dana ugovorenog posla u BiH

Preuzmite sliku

Dok zbog zakulisnih radnji pri izboru izvođača traje apsolutni zastoj na izgradnji autoputa kroz Hercegovinu, Autoceste Federacije plaćaju navodne stručnjake iz Slovenije za mišljenje o tenderskoj dokumentaciji za koridor Vc. Cijena angažmana – sitnica.

Prema sadržaju Ugovora o djelu koje su Autoceste FBiH sklopile sa izvjesnom Aleksandrom Krivic iz Ljubljane, u cijeloj BiH nema pravnika koji može dati stručno mišljenje o usklađenosti tenderske dokumentacije sa pravilima međunarodnih finansijskih institucija po međunarodnom pozivu za radove na izgradnji poddionice autoputa Počitelj-Zvirovići. Ovaj su posao Autoceste ugovorile sa mladom pravnicom iz Slovenije.

Prema ugovoru koji je u posjedu Žurnala, za 6 dana ugovorenog posla isplaćeno joj je 3000 eura, približno 1000 maraka po danu. Direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić ima odgovor na pitanje koje su reference presudile da se za taj posao angažuje Aleksandra Krivic.

“Ja mislim da ona ima impresivan CV ,” kaže za Žurnal Terzić.

“Impresivan CV” dotične Aleksandre Krivic kazuje da je ona pravnik te da ima nepunih 28 godina života. Prema sopstvenom životopisu na Linkedin-u, ima oko 4 i po godine iskustva kao konsultant te manje od dvije godine kao poduzetnik, što god to podrazmijevalo. Pokušali smo pronaći kontakt njene firme, ali nam nije mogao pomoći ni sveznajući Google.

Terzić tvrdi da za ovaj angažman nije bilo potrebno raspisati poziv za najboljeg ponuđača. Istina, koji bi pravnik iz BiH mogao uopće pomisliti da će dobiti posao pored navedenog “impresivnog CV-a” mlade pravnice iz Slovenije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje