Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Ultramaratonci krenuli iz Vukovara prema Srebrenici

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida sa Memorijalnog centra Ovčara je, nakon odavanja počasti žrtvama, na petodnevni maraton krenulo pet maratonaca VI. Ultramaratona na relaciji Vukovar-Srebrenica.

Ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica, koji će se trčati u pet etapa od 6. do 10. srpnja/jula ove godine, organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ).

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

„Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih“, poručuju iz VBNMGZ-a.

U VI. Ultramaratonu će sudjelovati pet maratonaca koji će u pet etapa prijeći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari). Pored maratonaca, na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Prva etapa kreće sa Ovčare do Vinkovaca, druga je do Brčkog, treća do Janja, četvrta do Zvornika, a peta etapa završava u Potočarima.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje