Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

HDZ BiH, SNSD i SBB danas biraju predsjednike: Čović, Dodik i Radončić bez protukandidata

Danas će, na stranačkim tijelima, tri parlamentarne stranke SNSD, HDZ BiH i SBB birati predsjednika stranke. Zajedničko kod sve tri stranke je da trenutni lideri nemaju protukandidata kod izbora za predsjednika partije.

Tako će kod HDZ-a BiH jedini kandidat za mjesto predsjednika partije biti trenutni predsjednik Dragan Čović. Njegov reizbor očekuje se danas na 12. Saboru Hrvatske demokratske zajednice BiH koji će se održati u Mostaru.

U saopštenju iz HDZ-a BiH navodi se da će Sabor biti održan u Hrvatskom domu “Herceg Stjepana Kosače” sa početkom u 11.00 sati.

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan Peti sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na kojem bi trebalo da bude izabran predsjednik stranke, članovi Glavnog odbora i Nadzornog odbora, te statutarne komisije.

Jedini kandidat za predsjednika partije je trenutni lider SNSD-a Milorad Dodik.

Također, danas će u tuzlanskom Mejdanu biti održan 2. Kongres SBB-a. Na kongresu će sudjelovati 350 delegata ili preciznije 210 kandidata koji su se kandidovali za razne organe stranke, od čega će se 88 birati u Glavni odbor.

Po svemu sudeći, Radončić će biti jedini kandidat za predsjednika SBB-a. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,