Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na više graničnih prelaza u BiH

Preuzmite sliku

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u najnovijem izvještaju o stanju na putevima saopšteno je da je pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, a na izlazu na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Osoje i Vinjani, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog održavanja manifestacije 2. bosanskokrupske Una regate, obustavljen je saobraćaj na magistralnoj cesti M-14 Bosanska Krupa – Srbljani, u subotu do 12.00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac M-4.2 Cazin -Bihać i R-402 Bosanska Krupa – Cazin.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač – Dubovsko) i Bosanski Šamac – Orašje (Grebnice – Bazik).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,