Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na graničnim prelazima na izlazu iz BiH

Preuzmite sliku

 

Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Gradina, Bosanska Kostajnica, Orašje i Bosanska Dubica. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar, a u južnim krajevima pretežno suh. Zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajaju se putevi Jablanica-Posušje (preko Blidinja), Turbe-Banja Luka (na području Vlašića) i Glamoč-Mrkonjić Grad (na području Mliništa).

Učestali su odroni na brojnim dionicama.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,