Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Goran Bregović i Fadil Novalić održali sastanak

Preuzmite sliku

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primio delegaciju Bokserskog kluba Željezničar koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Goran Bregović.

Članovi delegacije su informirali federalnog premijera o aktivnostima ovog jedinog bokserskog kluba iz Federacije BiH koji se priprema za učešće u Regionalnoj bokserskoj ligi, kao i o načinima funkcionisanja ove lige koja počinje krajem maja ove godine. Premijer Novalić pozdravio je organizovanje jednog ovakvog sportskog takmičenja koje promovira boks, ali i povezuje region. Učesnicima je poželio ostvarivanje izuzetnih rezultata, te izrazio uvjerenje da će biti prepoznat značaj održavanja ovakvog događaja i podržana njegova realizacija.

“Vjerujem da ćete na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom takmičenju, te uz dobre rezultate pokazati vrhunske vještine i kvalitet naših sportista”, poručio je premijer Novalić.

Regionalnu boksersku ligu čini osam klubova iz šest zemalja, a učestvovat će po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Našu zemlju na ovom sportskom takmičenju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo. Današnjem sastanku je prisustvovao i predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek. (Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,