Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

EU o koronavirusu: Reakcija institucija i građana BiH izuzetno dobra

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom, javlja Anadolu Agency (AA).

‘Jedna od tema razgovora bila je hitno provođenje procedura u institucijama BiH, kako bi naša zemlja što prije zvanično pristupila sporazumu Evropske unije o zajedničkoj nabavci medicinske opreme potrebne za borbu protiv koronavirusa, posebno respiratora. Sagovornici su se saglasili da je u ovom trenutku potrebno sve političke razmirice ostaviti po strani, kako bi se kroz saradnju svih aktera omogućio zajednički efikasniji odgovor na pandemiju koronavirusa i ekonomske posljedice koje će pandemija izazvati’, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva BiH, u kojem ističu:

‘Ambasador Sattler je u tom kontekstu posebno potcrtao zajedničku izjavu Predsjedništva BiH, te naglasio da je dosadašnja reakcija institucija u BiH na svim nivoima, kao i samih građana, izuzetno dobra. Predsjedavajući Džaferović naglasio je značaj angažmana i podrške koju Evropska unija pruža Bosni i Hercegovini’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,