Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Epilog sastanka u prostorijama SIPA-e: Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora

Preuzmite sliku

 Na sastanku koji je održan na inicijativu Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva, koji je održan, sa službenicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, dogovoren je nastavak aktivnosti u predmetu nabavke respiratora, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tužilaštvo BiH preuzeće predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona konvertibilnih maraka (KM).

Iz Tužilaštva BiH navode da je nakon što je SIPA na temelju svojih ovlaštenja propisanih zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u vezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužilaštva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom tog tužilaštva.

S tim u vezi, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo će Tužilaštvu BiH tokom dana dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje