Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović: Što prije održati sjednicu Doma naroda o Zakonu o pranju novca, SDA stavlja uvijek interese države na prvo mjesto

Preuzmite sliku

Šef kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović izjavio je danas za Fenu da još nije obaviješten o održavanju sjednice Doma naroda posvećene Zakonu o sprječavanju pranja novca, ali smatra da se ona do sada već trebala održati.

– Bolje je održati danas nego sutra, jer se radi o važnom zakonu koji se tiče rejtinga BiH kod međunarodnih finansijskih institucija. Ako se ne usvoji taj zakon BiH može dospjeti na “sive” i “crne” liste međunarodnih institucija, što bi svakako bilo otežavajuće za građane BiH, ali i za insitucije BiH – kazao je Džaferović za Fenu.

Zato smatra da sjednicu treba održati što prije, a kada je u pitanju stav Stranke demokratske akcije povodom Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, SDA je taj zakon podržala i prošli put i “naravno je da ćemo ga podržati i ovaj put kada bude sjednica”.

Istaknuo je da SDA stavlja uvijek interese države na prvo mjesto.

– Ovo je zakon koji se tiče porvorazrednog interesa BiH, tiče se rejtinga BiH i evropskog puta BiH. Prema tome, bez obzira što je SDA opozicija, podržat ćemo taj zakon kao što smo i mnogo puta do sada radili i kao što ćemo i u buduće raditi – zaključio je Džaferović. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje