Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dva kantona ukinula zabrane kretanja

Preuzmite sliku

Iz Štaba su pozvali građane da na isti način, kao i do sada, dosljedno i odgovorno poštuju sve naredbe koje su i dalje na snazi

Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donio je odluku o stavljanju izvan snage naredbe koja se odnosi na zabranu kretanja građana izvan mjesta prebivališta.

Istaknuto je kako je ta naredba, prema mišljenju medicinske struke, ali i pokazateljima na terenu, dala značajne rezultate.

Iz Štaba su pozvali građane da na isti način, kao i do sada, dosljedno i odgovorno poštuju sve naredbe koje su i dalje na snazi.

I Štab civilne zaštite ZHK donio je odluku o stavljanju izvan snage Naredbe o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u ZHK-u.

Nardedba je ukinuta kao rezultat poboljšanja epidemiološke situacije, stoji u saopćenju za javnost iz Štaba civilne zaštite ZHK-a te se dodaje da će Štab nastaviti pratiti stanje i daljnje odluke donositi u skladu s razvojem situacije.

– Odluku u tom smjeru planirali smo donijeti u subotu, ali s obzirom na to da je HNK to učinila već danas, i mi smo se odlučili na isti potez s obzirom da su naša dva ž kantona dosta povezana u infrastrukturnom smislu – izjavio je za Fenu predsjednik Vlade ZHK-a Zdenko Ćosić.

Iz Štaba civilne zaštite ZHK-a podsjećaju da su i dalje na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te da će u sljedećim danima policija postrožiti kontrole osoba koje se nalaze u samoizolaciji, kao i kontrole zabrane kretanja građana od 20 do 5 sati ujutro.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje