Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Duge kolone vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera

Preuzmite sliku

Duge su kolone vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu i na graničnom prelazu Bosanski Brod, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, objavili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a preporučuju putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetuju češće pauze. Vozače teretnih vozila mole da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog radova dilatacije na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug (pravac Zenica – Sarajevo), saobraćaj se obustavlja do završetka radova koji se očekuju tokom dana. Radovi na autoputu A-1 izvode se u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog održavanja vjerske manifestacije “Sveti Ivo“ u Podmilačju danas je do 16 sati obustavljen saobraćaj za teretna vozila na magistralnom putu Jajce – Banja Luka (dionica Jajce – Crna Rijeka). Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima. Zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjo-bosanskog kantona (do 24 sata).

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik – Lončari (na dionici Cerik – pijaca “Arizona“). Radnim danima u vremenu od 8.30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik – Brčko – Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod – Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 8 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Cazin – Velika Kladuša, Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko i Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja iznad 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje