Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dr. Denis Bećirović razgovarao sa predstavnicima 14 granskih sindikata BiH

Preuzmite sliku

Na prijedlog granskih sindikata danas je održan sastanak člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, sa predstavnicima četrnaest granskih sindikata u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici granskih sindikata, istakli su između ostaloga da je potrebno unaprijediti socijalni dijalog između sindikata, poslodavaca i vlada na različitim nivoima. Predstavnici sindikata su tokom razgovora iskazali i podršku radu člana Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću u zaštiti interesa države Bosne i Hercegovine.

Dr. Bećirović je istakao da su prava radnika temelj uspješnog i prosperitetnog funkcioniranja bilo koje privrede. Naglasio je da Predsjedništvo BiH nije i ne može biti arbitar u rješavanju unutrašnjih problema sindikata, ali da podržava nastojanja da sindikati budu jedinstveni u borbi za radnička prava, uz dosljedno poštivanje zakonskih procedura. Krizna vremena su veliki izazov. Sindikati su dali važan doprinos u rješavanju teških socijalno-ekonomskih izazova u proteklim decenijama i konstituirali se kao konstruktivni partneri u zajedničkim nastojanjima da se unaprijedi položaj radnika, rekao je dr. Bećirović.

Sastanku su prisustvovali: Samir Kurtović, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH; Minka Rešidbegović, Samostalni sindikat radnika u finansijskim organizacijama BiH; Zijad Latifović, Nezavisni strukovni sindikat radnika zasposlenih u zdravstvu FBiH; Almir Jusić, Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH; Almir Salihović, Sindikat metalaca FBiH; Eldin Šabanović, Sindikat BH Pošta Sarajevo; Benaris Dedić, Samostalni sindikat saobraćaja i veza u BiH; Zlatibor Koičić, Sindikat tekstila, kože, obuće i gume FBiH; Abdel Fazlić, Samostalni sindikat radnika rudara FBiH; Murat Škamo, Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH; Džemaludin Poturović, Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH i Rasim Ljucović, Sindikat komunalne privrede u FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje