Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik tvrdi da su Bošnjaci nezadovoljniji od Srba i Hrvata zajedno

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je da izjave američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona o sankcijama izgledaju kao neka vrsta prijetnje i da navijački stav prema samo jednom narodu u BiH – bošnjačkom, ne doprinosi stabilizaciji.

“A koliko su oni dosljedni u toj priči o korupciji pokazuje to što se visoko pozicionirani službenik Ministartva finansija SAD sastao sa /ministrom bezbjednosti Bosne i Hercegovine Selmom/ Cikotićem, protiv kojeg je potvrđena optužnica za učešće u ogromnoj korupciji, jednoj od najvećih do sada u kojoj su učestvovali visoko pozicionirani službenici institucija BiH i entiteta”, rekao je Dodik novinarima tokom večerašnje posjete Doboju.

On kaže da iz pristojnosti do sada nije govorio o tome dok katolici proslavljaju Božić, te iznosi uvjerenje da je riječ o nepotrebnom navijanju samo za jedan, bošnjački narod u BiH i nekoj vrsti inata, ili pokušaju da se slome svi koji nisu za neke koncepcije koje dolaze sa strane.

“To su koncepcije koje apsolutno ne doprinose stabilizaciji”, rekao je je Dodik i istakao da dva od tri naroda u državi – Srbi i Hrvati apsolutno imaju primjedbe na stanje u BiH, svaki iz svog razloga.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci su još nezadovoljniji, nego zajedno Srbi i Hrvati.

“Ali oni očekuju da će im intervencionizam međunarode zajednice dati na tacni ono što žele. To naravno neće dobiti”, poručio je član Predsjedništva BiH.

Dodik je dodao da je dosadašnja saradnja sa Nelsonom bila korisna, bez obzira na ograničenja. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,