Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik sam dočekao Lavrova u Predsjedništvu BiH

Preuzmite sliku

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili su se danas u Sarajevu sastati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom koji se sinoć se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Lavrov je juče stigao u BiH i prvo je otišao na sastanak sa delegacijom RS u Istočno Sarajevo, a već sinoć je održao i sastanak sa čelnikom HDZ-a i članom Kolegija Doma naroda BiH Draganom Čovićem.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili su se danas u Sarajevu sastati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.

  • U zdgradi Predsjedništva BiH Lavrova je danas u Sarajevu primio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik dok će u okviru dvodnevne službene posjete BiH, Lavrov se danas sastati i s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

    Podsjerimo, tokom jučerašnjeg sastanka Lavrova s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu u prostoriji su bile postavljene samo zastave bh. entiteta RS i Ruske Federacije bez državne zastave BiH.

    Lavrov je nakon sastanka pozvao na očuvanje Dejtonskog sporazuma ujedno pozivajući na ukidanje OHR-a.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje