Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: S Putinom sam razgovarao o stvarima koje nisu za javnost

Preuzmite sliku

Neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN, potvrdio mi je predsjednik Rusije Vladimir Putin, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci.

“Osjećam veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Razgovorali smo skoro sat vremena i pričali o ekonomiji, izgradnji gasovoda, Srpsko – ruskog hrama u Banjaluci, cijeni nafte” – poručio je Dodik te odgovorio na navode da do sastanka uopšte nije došlo:

“Ako vam nije dovoljno šta ja kažem pitajte press službu predsjednika Putina, morao sam se šest puta testirati da bi mogli održati sastanak, rukovali smo se i najviše smo pričali o stvarima koje nisu za javnost.”

On je naglasio da visoki predstavnik nije imao pravo da nametne nijedan zakon, a on je to uradio 140 puta.

“Rusija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, i ona to manifestuje na svaki mogući način. Iz špekulativnih razloga pokušava se sva krivica svaliti na leđa Republike Srpske. Impresioniralo me to koliko je upoznat sa detaljima. Potvrdio mi je da neće biti podrške za Schmidta u Savjetu bejzbjednosti UN. Rusija nema namjeru da se mješa u BiH, kako to čine neki drugi putem specijalnih izlasnika” – poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska posvećana Ustavu BiH i usmjerena je na to kako je on izvorno zapisan.

“Sve ono što je u skladu sa međunarodnim pravom Ruska Federacija to podržava. Upoznao sam Putina da mi nemamo namjeru da idemo ka NATO, i njemu je to poznato. Dogovor i razgovor sa ljudima, bez miješanja drugih u unutrašnje stvari i to smo mogli da čujemo od predsjednika Putina” – poručio je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje