Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik odgovorio Džaferoviću: Ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće

Preuzmite sliku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Šefik Džaferović nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

“Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio komadant u ratu, a ja samo političar. Bio sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio komadant policije koja je morala da procesuira one koje su sjekli srpske glave u Zenici, gdje je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije preduzeo. I ko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopšte relevantan“, rekao je novinarima Dodik.

“Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije preduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi vjerujemo u BiH koju on predstavlja?“, upitao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Džaferović ima najmanju mogućnost da prijeti Srbima.

“Nemojte vi nama prijetiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizovali u Federaciji BiH, a sada žele da to urade i sa Srbima u uvjerenju da ćemo nestati i da ća nas biti manje. Naravno da nećemo nestati”, poručio je Dodik. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje