Nedjelja, 9. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dodik donirao 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik donirao je danas 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju i istakao da je opredjeljenje RS mir, stabilnost, sloboda i jednaka prava za sve građane.

“Saradnja vjerskih zajednica u Doboju je dobra i nema razloga da ne bude nastavljena. Svima nama je potrebna dobra saradnja i da očuvamo mir i stabilnost”, rekao je Dodik novinarima u Doboju nakon što je posjetio Islamski centar u izgradnji u tom gradu, prenosi Srna.

 • On je izrazio uvjerenje da će veoma brzo biti završena gradnja Islamskog centra.

  “Zadovoljan sam napretkom u međusobnoj saradnji jer samo tako možemo da čuvamo naše načine života, mir i stabilnost”, ocijenio je Dodik.

  Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je i grad Doboj pomogao izgradnju Islamskog centra.

 • “Siguran sam da će ovaj centar biti brzo završen na dobrobit svih građana. Ovo će biti edukativni centar, a dobar suživot je odlika Doboja, što ćemo i očuvati”, rekao je Jerinić.

  Glavni dobojski imam Bajro Džafić zahvalio je Dodiku za uručena sredstva i podsjetio da je izgradnja centra počela 2015. godine.

  “Zahvalan sam Dodiku i vlastima u Doboju na pomoći koju nam pružaju. Islamski centar biće na dobrobit svih građana”, rekao je Džafić.

 • Muftija banjalučki Nusret Abdibegović istakao je da je ukupan ambijent u Republici Srpskoj pozitivan.

  “Zahvalan sam srpskom članu Predsjedništva BiH na pomoći Islamskoj zajednici i vjerujem da ćemo uz pomoć zvaničnika RS u Banjaluci izgraditi medresu”, rekao je Abdibegović.

  Uz Dodika i Jerinića, Islamski centar u izgradnji posjetio je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje