Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik bijesan: Inzko je srbomrzac, predložit ću zabranu djelovanja Suda i Tužilaštva BiH te SIPA-e u RS-u

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik burno je reagovao na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom je nametnuo odredbe krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

– Inzko je pokazao da je srbomrzac, on je spodoba. Otac mu je bio oficir Gestapoa. Inzko nema pravo na ovu odluku. Ovo nije pravno utemeljena odluka. U Srebrenici nije bio genocid, to je utvrdila međunarodna komisija. Srbi ovo nikada ne smiju priznati. Zakucan je ekser u mrtvački sanduk Bosne i Hercegovine.

Naredne sedmice će se održati posebna sjednica NSRS-a. Kao član Predsjedništva BiH odbacujem ovu odluku. Ovim je RS prisiljen da vodi proces koji vodi u disoluciju. Genocid se nije desio. Za ovu odluku Inzko nema konsenzus među članicama Vijeća sigurnosti.

Neki Bošnjaci su mi kazali da je Inzko dobio nekoliko miliona eura za ovu odluku, tako se priča. Ovo je ključni trenutak da li ćemo opstati kao narod i politički faktor. To je namjera germanskog svijeta. Trebamo zabraniti djelovanje Suda i Tužilaštva BiH te SIPA-e. Pozvat ćemo sudije i tužioce iz RS-a da napuste institucije – poručio je Dodik na vanrednoj press konferenciji u Banjoj Luci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,