Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dječak u pelenama pred stanom u SAD-u mahao napunjenim pištoljem

Preuzmite sliku

Sigurnosna kamera je u SAD-u snimila malog dječaka u pelenama koji se u stambenoj zgradi igra s pravim pištoljem, javljaju američki mediji. Snimak sa susjedove sigurnosne kamere pokazala je kako dječak drži pištolj u hodniku stambene zgrade u gradu Beech Grove u saveznoj državi Indiani, a u jednom trenutku je povukao i okidač.

Međutim, iz oružja nije ispaljen nijedan metak iako je pištolj bio napunjen. Djetetov otac (45) uhapšen je i očekuje se da će se pojaviti na sudu na prvom saslušanju danas poslijepodne, javlja NBC News. Snimak očevog uhapšenja uživo je snimio i emitirao reality show On Patrol koji prati policajce na dužnosti.

Hapšenje oca prikazano u reality showu

Policija je, naime, pribavila snimak koja prikazuje dječaka u peleni kako se s oružjem razigrano kreće hodnikom zgrade. Dječak se isprva brzo kreće prema stubištu i na trenutak uperi pištolj prema dolje. Zatim se vraća gore i usmjerava oružje prema vratima stana. Snimak hapšenja njegovog oca prikazana je u navedenom realityju.

Policija je tokom hapšenja zaplijenila poluautomatski pištolj Smith & Wesson kalibra 9 mm. Na događaj je reagirao i gradonačelnik Beech Grovea Dennis Buckley. “Kao i svi vi, potresen sam tim što se dogodilo i tako sam zahvalan što nitko nije povrijeđen, pogotovo malo dijete. Cijenim brzi postupak koji je poduzela policija”, rekao je Buckley.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,