Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Denis Bećirović razgovarao sa predstavnicima Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Majki Srebrenice i Žepe

Preuzmite sliku

Predstavnici udruženja istakli su kako će i dalje s predstavnicima međunarodne zajednice razgovarati o načinima zaštite presuda Haškog tribunala

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida Muratom Tahirovićem, predsjednicom Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Munirom Subašić, predsjednicom skupštine Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Kadom Hotić i članicom skupštine Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Ajšom Hadžimešić, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Tokom susreta predstavnici udruženja upoznali su Bećirovića s trenutnim aktivnostima, kao i planovima rada u 2024. godini. Ukazano je na probleme s kojima se porodice žrtava genocida suočavaju u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici udruženja istakli su kako će i dalje s predstavnicima međunarodne zajednice razgovarati o načinima zaštite presuda Haškog tribunala koje se negiraju, kažnjavanju negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, što je od velike važnosti za porodice žrtava, ali i za budućnost Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta.

Predstavnici Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ pružili su podršku članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću u  pogledu zahtjeva upućenog UN-u da se arhiv Haškog tribunala prebaci u glavni grad Bosne i Hercegovine, te mu se zahvalili  na dosadašnjoj konkretnoj podršci udruženjima u borbi za širenje istine o Bosni i Hercegovini, saopćeno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,