Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Davor Dragičević odbio saradnju sa prijedorskim tužilaštvom: Znam ko je ubio moga sina (FOTO)

Preuzmite sliku

Davor Dragičević se jutros u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru pojavio obučen kao David Štrbac, lik iz poznatog djela Petra Kočića „Jazavac pred sudom“. 

Pred tužilaštvom se okupilo nekoliko desetina građana koji su pružili podršku Davoru.

Davor je trebalo da bude saslušan na osnovu optužbi da je ugrozio bezbjednost funkcionera MUP-a Republike Srpske.

On je i prije i poslije saslušanja rekao da kao osumunjičeni traži izuzeće postupajućeg tužioca, zatim tužilaštva u Prijedoru, koje je prema njegovim riječima dio Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i svih drugih tužilaštava u Republici Srpskoj.

“Neprovođenje istrage ubistva mog sina Davida od strane Okružnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog tužilaštva predstavlja okolnost koja izaziva razumnu sumnju u nepristrasnost tih tužilaštava”, rekao je Davor.

On je prije ulaska u Tužilaštvo ponovio da je njegovog sina ubio MUP Republike Srpske u sprezi sa tužilaštvom.

Nakon saslušanja on je sve ponovio i rekao da će ići na nivo BiH, kao i do kraja.

Davorov advokat Dragan Tolimir rekao je da se jedan od sudskih policajaca, kada su ušli u Tužilaštvo, držao za dršku pištolja.

“To je uradio jer mu je neko rekao da je Davor opasan. Odmah sam ga upozorio na to, jer mi ne predstavljamo opasnost. Tužilac nije mogao da objasni kako je tužilaštvo u Prijedoru nadležno. Ako je postojala neka odluka da ovo tužilaštvo preuzme slučaj, bilo je potrebna da se dostavi osumnjičenom ta odluka”, pojasnio je Tolimir.

On je dodao da nisu željeli davati izjave i da na kraju nisu ništa potpisali.

“Dalje oni moraju da odluče koje će tužilaštvo postupati, da li će biti izuzeti tužioci. Sve ovo inicira da je Davor već optužen i da je ovo samo procedura da se što prije sve završi. Da je tužilaštvo ovako brzo postupalo u svim predmetima bilo bi puno efikasnije”, poručio je Tolimir. (Srpska.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje